.


LAKRIDS LAKRIDS LAKRIDS

Lav din egen lakridsis:

3 æggeblommer og 125 g sukker piskes til luftig æggesnaps. Tilsæft 25 g lakridspulver og pisk igen.
Pisk fløde til næsten flødeskum og vend den i blandingen.

Køl is-massen ned, så den er klar til at blive kørt igennem ismaskinen.

COBACABANA FRUGT THE

Hæld friskkogt vand, 1 ltr., på ca. 3 spsk. frugt the.
Lad det trække ca. 10 min.
Kom evt. lidt sukker i.
Stil det i køleskabet til det er afkølet.
Bland 50/50 med hvidvin.
Servér kold og gerne med isterninger i - og eventuelt med bær og vindruer i.

Rigtig god fornøjelse!

Kan naturligvis også nydes med stor velbehag uden alkohol. Et fint alternativ til saftevand!

OOLONG MED VANILLE SMAG

Den her er nem!
Tag din Oolong the og kom den i en beholder, lufttæt og mørk.
Kom resterne af vanillestængerne fra julens glæder ned iblandt the-bladene.
Vent ca. 14 dage.
Nyd herefter en dejlig kop Oolong the med et fint strejf af vanille.
Så kan du spare det søde til theen!

BEDSTES ÆBLESKIVER

Når tiden er til det, er det hyggeligt selv at lave dem

250 gr. hvedemel
4 dl. sødmælk
2 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver

Æggeblommer blandes med resten. Æggehvider piskes og vendes i dejen.
Fedtstof i den gamle æbleskivepande, og så skal der bages æbleskiver.

Rigtig glædelig jul.

THEHUSETS THEKAGE

150gr. rosiner*50gr.ribs*300ml.Keemun the*150gr. brun farin*1 æg*200gr. fuldkornsmel*½tskf.bagepulver*
½tskf.kanel*lidt salt:
Udblød frugten med sukker i the natten over. Rør mel, bagepulver, kanel og salt sammen. Slå ægget i melblandingen sammen med frugten og theen. Ælt godt. Bages i brødform midt i ovnen ved 175 grader i 1 time 40 min. Smager godt ristet. Serveres med smør. Opbevar evt. i luftæt boks i 1-2 dage inden servering.

IS-THE

3 spsk. Citron the m/ skal
1 spsk. Sukker
1 dl. Koldt vand

Kom theen i et filter.
Kom filtret i en kande med koldt vand og tilsæt sukkeret.
Lad det stå 6-8 timer.
Tag filtret op. Rør rundt.
Tilsæt evt. en skive citron og isterninger.

SKOVBÆR FRUGT

1½ l. kogende vand
80 gr. Skovbær frugt the
250 gr. Sukker
1½ l. halvtør hvidvin
Hæld det kogende vand på theen. Tilsæt 250 gr. Sukker og lad theen trække 8-10 min.
Afkøl theen i køleskabet.
Hæld den afkølede the i en kande og tilsæt 1½ l. hvidvin. Tilsæt evt. friske frugter og isterninger.
Flot rød farve.

CHAI

1 spsk. Chai the
3 dl. friskkogt vand
1 dl. varm mælk
Kom theen i et filter el.lign.
Hæld det kogende vand over.
Kom rørsukker i.
Lad det trække ca. 4 min.
Varm mælken op.
Tag filtret med the op.
Tilsæt den varme mælk.
Rør rundt.

GLØGG

25 gr. gløgg-krydderi
1 fl. rødvin
100 gr. sukker
50 gr. hakkede mandler
50 gr. rosiner
Kom gløgg-krydderi i et filter og lad det koge sammen med 3 dl. vand i en kasserolle.
Tilsæt rødvin, mandler og rosiner.
Varm det hele op – må ikke koge.
Tilsæt evt. snaps, rom eller portvin.

THE-TODDY

15 gr. Darjeeling FOP
1 l. vand
½ tsk. hele nelliker
1 stk. hel kanel/1 spsk. skåret kanelstykker
Kom the og krydderier i et the-filter. Hæld kogende vand over og lad det trække ca. 5 min. Kom evt. 1 skive citron eller appelsin samt en kandispind i hvert glas.
Hæld theen på.
Tilsæt rom eller whiskey efter smag og rør med kandispinden.


Thehuset Andersen
Indkøbskurv: Vis kurven
Copyright 2017
Thehuset Andersen